ua en ru

В ОБСЄ запропонували демілітаризувати Широкине

В ОБСЄ запропонували демілітаризувати Широкине

Представники Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) й інспекційна група Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ здійснили робочу поїздку в одну з найбільш "гарячих" точок Донецької області - населений пункт Широкине і опрацювали питання про його демілітаризацію. Про це повідомили у прес-службі Міністерства оборони України.

"Спільно з інспекційною групою СММ ОБСЄ та представниками російської частини СЦКК офіцери відвідали територію, яка останнім часом найбільш інтенсивно зазнавала обстрілу. Вивчення ситуації на місці дозволило визначити практичні кроки, спрямовані на безумовне дотримання сторонами режиму припинення вогню", - йдеться в повідомленні.

В ОБСЄ запропонували демілітаризувати Широкине

Учасники робочої поїздки вивчили поточний стан щодо відведення важкого озброєння, обговорили питання розмінування територій поблизу місць компактного проживання мирного населення, безперешкодного проведення інспекцій представниками СММ ОБСЄ та ін.

Після робочої поїздки заступник глави СММ ОБСЄ Олександр Хуг підготував пропозицію про демілітаризацію Широкиного та прилеглих районів.

Нагадаємо, напередодні СММ ОБСЄ констатувала важку гуманітарну ситуацію в н.п. Широкине Донецької області.