ua en ru

Демчишин: запасів газу достатньо для проходження опалювального сезону

Демчишин: запасів газу достатньо для проходження опалювального сезону Фото: Володимир Демчишин

Наразі в українських сховищах накопичено 17 млрд кубометрів газу

Запасів газу в українських сховищах достатньо для проходження опалювального періоду, а запаси вугілля майже в півтора рази перевищують минулорічні показники. Про це сьогодні в ефірі програми "Уряд на зв'язку із громадянами" на Першому національному заявив міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає кореспондент РБК-Україна.

"Запаси, які сформовані, вони достатні для того, щоб пройти опалювальний сезон. Звичайно, можуть виникати форс-мажорні ситуації, про які ми так чи інакше повинні говорити", - зазначив Демчишин.

За його словами, наразі в українських сховищах знаходиться більше 17 мільярдів кубометрів газу.

"Минулого року на цей період у нас було десь приблизно 16,1 вже", - зазначив міністр. Водночас Демчишин підкреслив, що в даний момент Україна має достатньо ресурсів, необхідних для закупівлі додаткового об'єму газу. Йдеться передусім про 300 мільйонів доларів США від Євпейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

"500 мільйонів додатково ми плануємо отримати від Світового банку. Це, скоріше за все, кошти, які будуть отримані трохи пізніше, думаю, до кінця року це відбудеться",- зазначив Демчишин, запевнивши, що цьогорічні запаси вугілля також перевищують минулорічні об'єми. "В минулому році було десь 1,6 мільйона тонн на складах. На даний момент більше 2,5", - зазначив Демчишин.

Нагадаємо, на 9 листопада Україна скоротила кількість газу в підземних сховищах газу до 16,988 млрд куб. м.