ua en ru

Демчишин: ціна на бензин має бути щонайменше на гривню нижчою

Демчишин: ціна на бензин має бути щонайменше на гривню нижчою Фото: Володимир Демчишин

З 1 січня зріс акциз на бензин

Ціна на бензин має бути щонайменше на гривню нижчою. Про це по закінченню засідання уряду повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогоднішня 30 доларів ціна (за барель нафти - ред.) - правда, але вона реалізується в ціні (бензину - ред.)... десь приблизно через місяць. Сьогодні план домовитися із нафтотрейдерами про саму методологію. Ми говоримо про те, що є світова ціна і протягом якого періоду вона реалізується в нас. Крім того, ми пам'ятаємо про валюту, ми пам'ятаємо про акцизи", - розповів Демчишин.

Урядовець також нагадав, що з 1 січня зріс акциз на бензин, проте, на думку Демчишина, це не є підставою для того, щоб тримати ціну на бензин нарівні близько 21 гривні за літр.

"В будь-якому випадку я переконаний, що ціни повинні бути, навіть виходячи з усіх умов, щонайменше на гривню нижчі на сьогодні, а через місяць це буде ще додатково", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міненерго України очікує від мереж АЗС зниження цін на бензин через здешевлення нафти.