ua en ru

Демчишин оскаржить рішення комісії по контрактам на поставку електроенергії з РФ

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин має намір оскаржити рішення комісії по контрактам на поставку електроенергії з Росії. Про це він заявив журналістам під будівлею Адміністрації Президента, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я знаю результати (перевірки ред.), звинувачення в зраді інтересів України, я відповідав на ці питання перед Кабінетом міністрів України, пояснював, що немає підстав робити такі звинувачення. Я зі свого боку звернуся в суд проти такого рішення і буду його оскаржувати в судовому режимі - рішення комісії, яка проводила службове розслідування... Я повністю з ними не згоден... по більшості пунктів, майже у всіх - ні економіці, ні збитків, які вони представляли, ні з інших питань", - зазначив Демчишин.

"Генпрокуратура проводить своє розслідування, я думаю, що ми на якомусь етапі побачимо їх результати. Мене не викликали (до прокуратури - ред.), викликали деяких моїх співробітників, деяких людей з "Укрінтеренерго". Мене не викликали, але якщо викличуть, я на всі питання дам відповіді", - додав міністр.

Нагадаємо, напередодні комісія з проведення службового розслідування в Міненерго оголосила, що в контрактах на поставку електроенергії з РФ є ознаки державної зради.