ua en ru

Демчишин: "нормандська четвірка" обговорить підписання протоколу щодо поставок російського газу в Україну

Демчишин: "нормандська четвірка" обговорить підписання протоколу щодо поставок російського газу в Україну Фото: Володимир Демчишин

Міненерго підкреслив, що з боку України все узгоджено

Підписання протоколу щодо поставок російського газу в Україну буде одним з питань, яке обговорить "нормандська четвірка". Про це сьогодні журналістам повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин, передає кореспондент РБК-Україна.

"Так", - відповів він на запитання журналіста щодо того, чи правда, що питання стосовно підписання протоколу будуть обговорювати на рівні "нормандської четвірки".

При цьому глава Міненерго підкреслив, що з боку України все узгоджено.

"Текст узгоджено, немає питань щодо формулювань", - зазначив він.

Демчишин також повідомив, що на даний момент російську сторону в особі голови Міненерго РФ Олександра Новака уряд поки не наділив повноваженнями на підписання відповідного протоколу.

"З російського боку повинні бути повноваження уряду для підписання цього документа, їх голови Міненерго", - сказав Демчишин.

Демчишин додав, що в рамках "нормандської четвірки" обговорюватимуться різні питання, але і зокрема підписання протоколу, а також подальші кроки в цьому напрямку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що зустріч лідерів "нормандської четвірки" пройде сьогодні в Парижі.