ua en ru

У справі про вибухи боєприпасів під Маріуполем через три роки оголосили підозру

У справі про вибухи боєприпасів під Маріуполем через три роки оголосили підозру Фото: наслідки вибухів під Маріуполем (dbr.gov.ua)
Автор: РБК-Украина

Державне бюро розслідувань (ДБР) оголосило підозру у справі про вибухи на складі боєприпасів під Маріуполем Донецької області. Сам інцидент стався три роки тому.

Про це йдеться в повідомленні на сайті ДБР.

Повідомляється, що про підозру повідомили колишньому командиру військової частини, яка дислокується в Маріуполі. Його підозрюють у недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки.

За даними слідства, він не забезпечив пожежну безпеку на польовому артилерійському складі в зоні АТО, покіс трави, облаштування мінералізованої смуги. ДБР стверджує, що це призвело до того, що пожежа на полі перекинулася на територію складу і спровокувала вибухи.

"У результаті на складі були знищені боєприпаси різного типу та калібру, а також пошкоджені домоволодіння місцевих жителів, чим завдано збитків на суму понад 121 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 7 років.

Фото: наслідки вибухів під Маріуполем (dbr.gov.ua)

Нагадаємо, у вересні 2017 року на складах боєприпасів в районі села Новоянісоль біля Маріуполя відбулися вибухи. Після вибухів на території складів піротехніки вилучили близько 1 500 боєприпасів.

У звіті місії ОБСЄ говорилося, що пожежа сталася після того, як місцевий фермер підпалив поле. Через сильний вітер полум'я перекинулося на склад боєприпасів.