ua en ru

Оприлюднено нове відео розстрілів у справі про злочини на Майдані

Оприлюднено нове відео розстрілів у справі про злочини на Майдані Фото: у справі про злочини на Майдані оприлюднили нове відео

Оприлюднено нове відео розстрілів на Інститутській

У справі про злочини на Майдані оприлюднили нове відео розстрілів на вулиці Інститутській в Києві 20 лютого 2014 року. Про це повідомляє "Громадське".

Так, відео продемонстрували під час засідання у Святошинському райсуді Києва, яке було додано до справи.

На кадрах, які ймовірно, знімалися з готелю "Україна", видно, що вогонь ведеться із-за вантажівок, які стоять перед бетонними барикадами. На відео можна розгледіти спалахи і порохові гази з-за барикади - вогонь ведуть особи в чорній формі - і одночасно протестувальники, які падають від поранень на Інститутській.

"Саме за ці барикади відходили і перебували тривалий час, зокрема, особи у формі спецпідрозділу "Беркут", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що ці кадри свідчать про те, що наступу з боку протестуючих не було. Метою було підпалити шини і створити димову завісу.

"Давайте не говорити того, чого немає. Треба дочекатися експертизи по балістиці", - сказав адвокат екс-бійців "Беркута" Марінченко і Аброськіна Олександр Горошинський.

Нагадаємо, раніше в ГПУ заявили, що за останні півтора місяці ніяких нібито наявних у екс-президента України Віктора Януковича матеріалів з доказом вини представників влади в загибелі людей під час акцій протесту на Майдані слідству або суду надано не було.