ua en ru

У справі про корупцію у ФІФА заарештували двох президентів футбольних федерацій

У справі про корупцію у ФІФА заарештували двох президентів футбольних федерацій Фото: ФІФА

Всього заарештували понад 10 осіб

В Швейцарії вранці в четвер, 3 грудня, відбулася нова серія арештів у справі про корупцію в Міжнародній федерації футболу (ФІФА). Про це повідомляє The New York Times з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

Повідомляється, що більше десяти чоловік були арештовані. Частина з них були затримані в тому ж готелі Baur Au Lac в Цюріху, де у травні цього року швейцарська поліція заарештувала ряд високопоставлених чиновників ФІФА.

За інформацією джерела NYT, серед затриманих - президент Конфедерації футболу Північної і Центральної Америки і країн Карибського басейну (КОНКАКАФ) Альфредо Хавіт. Також був арештований глава Південноамериканської конфедерації футболу (КОНМЕБОЛ) Хуан Анхель Напоут.

Поліція підозрює діючих і колишніх чиновників ФІФА у відмиванні грошей і шахрайстві. Очікується, що Мін'юст США пред'явить звинувачення вже в четвер вранці..

При цьому, зазначає видання, серед чиновників, затриманих у четвер, немає Йозефа Блаттера.

Нагадаємо, комісія з етики ФІФА завершила розслідування діяльності президента ФІФА Йозефа Блаттера та голови Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Мішеля Платіні і рекомендувала вжити санкції щодо обох функціонерів.