ua en ru

"Дельта" став домінуючим штамом COVID в CША та Німеччині

"Дельта" став домінуючим штамом COVID в CША та Німеччині Фото: Дельта штам коронавірусу став домінуючим на території США та Німеччини (Getty Images)

"Дельта" штам COVID продовжує стрімко поширюватись по всьому світу. Наразі різновид став домінуючим на території Сполучених Штатів Америки та Німеччини.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на NBC та німецьке видання Der Spiegel.

Відповідно до доповіді Інституту вірусології імені Роберта Коха, починаючи з кінця червня, частка поширення "Дельти" на території Німеччини становить 59%. Зокрема, новий штам витіснив свого попередника - "Альфу", який був поширений у Європі на початку поточного року. Наразі лише третина усіх зареєстрованих випадків належить альфа-варіанту.

Тим часом згідно з публікацією Центра з контролю й профілактики захворювань (CDC), "Дельта", який наразі поширений, як мінімум в 104 країнах, також став домінуючим й на території США. Сьогодні частка поширення штаму становить 51,7%.

Нещодавно представники охорони здоров’я США попереджали про стрімке поширення "Дельта" штаму, оскільки його поширеність заражень подвоюється кожні два тижні.