ua en ru

Дельта Банк не відобразив у звітності 42,1 млрд гривень збитків

Дельта Банк не відобразив у звітності 42,1 млрд гривень збитків Фото: Дельта Банк приховав 42,1 млрд гривень збитків

Ernst & Young опублікував попередні результати аудиту банку

Незалежний аудитор оцінив збитки неплатоспроможного ПАТ "Дельта Банк", не відображені у звітності фінустанови за три роки у 42,1 млрд гривень. Про це повідомила прес-служба Фонду гарантування вкладів фізосіб.

Згідно з результатами комплексного аналізу (forensic), сума є розрахунковою і базується на вибірковому аналізі, тому не може вважатися сумарним збитком банку, при цьому повна сума можливих збитків не піддається оцінці з-за різниці в часі виникнення та розбіжності обмінних курсів, недостатності документації і розбіжностей в оціночної вартості.

Зокрема, встановлено, що банк регулярно спотворював облікові записи, включаючи управлінські рішення по кредитах та іншим фінансовим інвестиціям, судових справ, придбаних кредитах, а також операціями з пов'язаними компаніями.

У висновку аудитора йдеться про те, що банк міг порушувати нормативи ліквідності ще у 2012 році, однак в цей період не повідомляв про такі порушення.

Компанія Ernst & Young стала виконавцем послуг комплексного аналізу неплатоспроможного Дельта Банку у грудні 2015 року за результатами проведеного тендеру.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Національний банк України відсудив заставне майно поручителів Дельта Банку на суму 63,6 млн гривень.