ua en ru

Справа "Торнадо": суд посадив підозрюваного Шевченка під домашній арешт

Справа "Торнадо": суд посадив підозрюваного Шевченка під домашній арешт Фото: одного з фігурантів у справі "Торнадо" посадили під домашній арешт

Торнадівця відправили під цілодобовий домашній арешт

Оболонський районний суд Києва обрав запобіжний захід для фігуранта у справі батальйону "Торнадо" Юрія Шевченка у вигляді цілодобового домашнього арешту. Про це РБК-Україна розповів адвокат Володимир Якимов.

"Відносно Шевченко... в зв'язку з тим, що у нього була травма, операція серйозна... в зв'язку з тим адвокатами було заявлено клопотання і підтримано... Шевченко змінили запобіжний захід на домашній арешт, цілодобово", - повідомив Якимов.

"Він (Шевченко - ред.) говорить, що "так, я був на сторожі... на вартовій службі, два рази охороняв одну людину, і ніякої групи немає і близько (ОПГ - ред.)", - додав захисник.


Адвокат пояснив, що Шевченко охороняв в караулі потерпілого, у якого, згідно з експертизою, легкі тілесні ушкодження.

"Дав показання. Потім після свідчень... він попросив суд змінити йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Суд змінив цього обвинуваченому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту", - сказав прокурор Руслан Кравченко.

Держобвинувач уточнив, що фігурант у справі "Торнадо" Шевченко визнає свою провину в скоєнні злочинів, передбачених статтею 127, 146, 365 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше в Оболонський районний суд Києва викликали бригаду медиків для обстеження одного з обвинувачених екс-бійців роти "Торнадо".