ua en ru

Справа сина Авакова: захист заявив про незаконне прослуховування з боку НАБУ

Справа сина Авакова: захист заявив про незаконне прослуховування з боку НАБУ Фото: Олександр Аваков (УНІАН)

Виклик детектива був процесуальним дією, і таке записувати не заборонено, сказав прокурор

У ході розгляду скарги Генеральної прокуратури України на запобіжний захід синові міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександру, захист заявив про незаконне прослуховування з боку Національного антикорупційного бюро України. Про це заявив адвокат Авакова, передає кореспондент РБК-Україна.

"Мого клієнта незаконно прослуховували", - сказав адвокат.

Аваков у свою чергу сказав, що підтримує позицію своїх адвокатів.

"Я вважаю, що дії були неправомірними. НАБУ не викликало сина Авакова і повісток не було", - додав адвокат.

Прокурор прокоментував, що мова йшла про здійснення дзвінка.

"Виклик детектива був процесуальним дією, і таке записувати не заборонено", - сказав прокурор.

Як відомо, 1 листопада 2017 року Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід синові глави Міністерства внутрішніх справ Олександру Авакова, колишнього заступника глави МВС Сергію Чеботарю та представника фірми-переможця тендеру з постачання рюкзаків Володимиру Литвину у вигляді особистого зобов'язання. Крім того, суд зобов'язав сина Авакова здати закордонного паспорта, носити електронний браслет, а також прибути в правоохоронні органи з першої необхідності. Зазначимо, Олександр Аваков, а також Сергій Чеботар і Володимир Литвин підозрюються у розтраті 14 млн гривень при закупівлі рюкзаків для Нацгвардії.

Нагадаємо, сьогодні, 14 листопада, Апеляційний суд Києва почав розгляд скарги Генеральної прокуратури України на запобіжний захід сина міністра внутрішніх справ.