ua en ru

Справа сина Авакова: суд остаточно скасував арешт нерухомості

Справа сина Авакова: суд остаточно скасував арешт нерухомості Фото: Олександр Аваков (УНІАН)

Рішення суду оскарженню не підлягає

Солом'янський районний суд Києва повторно скасував арешт нерухомості сина глави Міністерства внутрішніх справ Арсена Авакова Олександра, підозрюваного в розкраданні грошей при закупівлі МВС рюкзаків для Національної гвардії. Про це зазначається в рішенні суду від 17 квітня.

Повідомляється, що слідчий суддя Людмила Кизюн прийняла рішення скасувати арешт майна Олександра Авакова. Зокрема, мова йде про 3 паркувальних місця і 2 квартири. Рішення суду оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, 4 квітня фігурантам справи про розтрату коштів при закупівлі рюкзаків для МВС повідомили про завершення розслідування і відкрили матеріали кримінального провадження для ознайомлення. За даними слідства, в 2015 році вони організували закупівлю рюкзаків для МВС України за ціною, яка була істотно вище середньоринкової. Товар, не був поставлений вчасно і не відповідав вимогам. Зокрема, МВС підписало з "Днепровенд" договір на покупку рюкзаків за ціною 2899 гривень за штуку, а загальна сума склала 14,5 млн гривень. За висновками експертизи, вартість поставленого рюкзака становить 555 гривень.