ua en ru

Справа Сущенка має всі шанси закінчитися добре, - Фейгін

Справа Сущенка має всі шанси закінчитися добре, - Фейгін Фото: Роман Сущенко

Судові засудання по справі Сущенка проходитимуть у закритому режимі

Справа українського журналіста Романа Сущенка має всі шанси закінчитися добре. Про це заявив адвокат Марк Фейгін в інтерв'ю Deutsche Welle.

Фейгін впевнений, що, враховуючи суспільний резонанс, справа Сущенка має закінчитися позитивно. Разом з тим звільнення відбудеться не завдяки правовим механізмам, а завдяки міжнародному тиску на Росію.

"Справа про шпигунство розслідується у державі, де великі проблеми з правами людини, політичними свободами, свободою ЗМІ та, тим більше, правосуддям. Який же ще інструмент мені обрати, як не громадську думку на Заході та її можливості? Звичайно, ми дуже розраховуємо, що європейські організації та політики не залишаться байдужими", - сказав адвокат.

Крім того, він зазначив, що оскільки судові засудання по справі Сущенка проходитимуть у закритому режимі, можливості для зовнішнього спостереження з боку ЗМІ будуть дуже обмеженими.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що, за словами міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, РФ намагається сфабрикувати звинувачення проти Сущенка.