ua en ru

Справа Скрипаля: Столтенберг прокоментував висновки ОЗХЗ

Справа Скрипаля: Столтенберг прокоментував висновки ОЗХЗ Фото: Йєнс Столтенберг (flickr.com nato)

Столтенберг заявив про перший випадок застосування нервово-паралітичної речовини на території НАТО

Звіт Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХО) щодо отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля в Солсбері (Великобританія) підтверджує застосування нервово-паралітичної речовини і це перший випадок його використання на території НАТО. Про це заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг в ході прес-конференції.

"Організація по забороні хімічної зброї опублікувала звіт, який підтверджує висновки Британії про застосування нервово-паралітичної речовини під час нападу в Солсбері. Це перший випадок використання нервово-паралітичної речовини на території НАТО", - заявив Столтенберг.

При цьому генсек НАТО зазначив, що напад стався на тлі того, що Російська Федерація незаконно анексувала Крим, продовжує дестабілізувати ситуацію на сході України, здійснює кібератаки, а також намагається втручатися у внутрішні демократичні процеси країн.

Нагадаємо, звіт ОЗХЗ підтверджує висновки Британії про речовину, якою був отруєний Скрипаль та його дочка. Разом з тим, у звіті не вказується назва речовини, а також не згадується Росія.