ua en ru

Справа Скрипаля: РФ заявила про дзеркальні заходи на висилку її дипломатів

Справа Скрипаля: РФ заявила про дзеркальні заходи на висилку її дипломатів Фото: глава МЗС Росії Сергій Лавров (flickr.com mfarussia)

Рішення про видворення дипломатів РФ прийняли 28 країн, в загальній складності вирішено вислати 147 росіян

У Міністерстві закордонних справ Російської Федерації заявили про дзеркальні заходи щодо країн, які вислали російських дипломатів через отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля у Великобританії. Про це йдеться в повідомленні на сайті російського зовнішньополітичного відомства.

Як повідомляється, сьогодні, 30 березня в МЗС Росії були викликані керівники дипмісій Австралії, Албанії, Німеччини, Данії, Ірландії, Іспанії, Італії, Канади, Латвії, Литви, Македонії, Молдови, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Румунії, України, Фінляндії, Франції, Хорватії, Чехії, Швеції, Естонії.

"Їм були вручені ноти протесту і заявлено, що у відповідь на необґрунтовані вимоги зазначених держав про висилку російських дипломатичних співробітників на підставі бездоказових звинувачень Великобританії на адресу Росії за т. н. "справу Скрипалів" російська сторона оголошує persona non grata відповідну кількість співробітників дипустанов цих країн в Російській Федерації", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Росія залишає за собою право на відповідні кроки щодо Бельгія, Угорщина, Грузія і Чорногорія, які "в останній момент вирішили приєднатися до перерахованих країн".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через отруєння Скрипаля у Великобританії ряд країн, зокрема учасниці Євросоюзу, а також Сполучені Штати Америки і Канада прийняли рішення вислати російських дипломатів. На даний момент рішення про видворення російських дипломатів прийняли 28 країн, в загальній складності вирішено вислати 147 росіян.