ua en ru

Справа Скрипаля: РФ має намір вислати 59 дипломатів з 23 країн

Справа Скрипаля: РФ має намір вислати 59 дипломатів з 23 країн Фото: глава МЗС Росії Сергій Лавров (flickr.com mfarussia)

Крім того, РФ має намір вислати 60 американських дипломатів і закрити консульство США в Санкт-Петербурзі

Російська Федерація має намір вислати 59 дипломатів з 23 країн в якості заходів у відповідь на видворення російських дипломатів через отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля у Великобританії. Про це повідомляє Reuters.

Як повідомляється, РФ заявила про видворення 59 дипломатів з 23 країн і заявила, що залишає за собою право прийняти заходи проти чотирьох інших країн в "протистоянні Заходу, що загострюється" через справу про отруєння Скрипаля.

Крім того, повідомляється, що РФ має намір вислати 60 американських дипломатів і закрити консульство США в Санкт-Петербурзі, другому місті Росії, в помсту за найбільше видворення дипломатів із США з часів "холодної війни".

Як повідомляється, у п'ятницю, 30 березня, почалися підготовчі роботи для закриття американської місії в Санкт-Петербурзі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Міністерстві закордонних справ Російської Федерації заявили про дзеркальні заходи щодо країн, які вислали російських дипломатів через отруєння Скрипаля у Великобританії.