ua en ru

Справа Скрипаля: Британія не змогла встановити точне джерело походження отрути

Справа Скрипаля: Британія не змогла встановити точне джерело походження отрути Фото: отруєння Сергія Скрипаля

Британські дослідники переконані, що виробництво такої складної речовини могло бути забезпечено лише на державному рівні

Британським дослідникам не вдалося визначити "точне джерело походження" речовини, якою отруїли колишнього шпигуна Сергія Скрипаля і його дочку. Про це повідомив керівник військової науково-дослідної лабораторія Porton Down Гарі Ейткенхед, передає dpa.

З його слів, вдалося лише визначити, що був використаний нервово-паралітичний агент "Новачок".

Ейткенхед додав, що у британського уряду були свої джерела, щоб визначити, що отрута походить з Росії.

"Наша робота полягає в тому, щоб надати наукові докази, яка саме це нервово-паралітична речовина. Це не наша робота казати, де її було виготовлено", - сказав він.

Водночас він зазначив, що засоби для виробництва такого надзвичайно складного матеріалу могли бути забезпечені лише на державному рівні.

Нагадаємо, 19 березня прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що Росія мала мотив і намір здійснити отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в Солсбері.

Зі слів Мэй, це могло статися в будь-якій країні та міжнародні союзники Британії підтвердили свою підтримку і визнання того, що вина лежить на Росії.