ua en ru

Справа про схему в Міноборони може бути результатом конкурентної боротьби на ринку, - Грановський

Справа про схему в Міноборони може бути результатом конкурентної боротьби на ринку, - Грановський Фото: Олександр Грановський (РБК-Україна)

Грановський прокоментував ситуацію з корупційною схемою в Міноборони

Справа про корупційну схему в Міністерстві оборони України, за яким заарештували майже 150 млн гривень компанії "Трейд Коммодіті", може бути результатом конкурентної боротьби на ринку. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив нардеп від фракції "Блоку Петра Порошенка", член комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя Олександр Грановський.

Відзначимо, за даними слідства, "Трейд Коммодіті" вигравала тендери на поставку палива, після чого сторони підписували додаткові угоди, у зв'язку з чим піднімалися ціни. За словами Грановського, на підписання таких угод були всі підстави. Він також зазначив, що "двигуном" цієї справи був директор Консалтингової групи А-95 Сергій Куюн, а сама справа стала результатом конкурентної боротьби на ринку.

"Куюн спершу, наскільки я знаю, зробив якийсь власний висновок, частина його висновків була і в органах досудового розслідування. Згодом, наскільки мені відомо, він поміняв свою думку, про що відкрито сказав. І видно по динаміці активності слідства - у кого-то на слуху сьогодні є "Трейд Коммодіті"?", - додав Грановський.

Він також підтвердив, що не має відношення до компанії.

"Я не маю відношення до "Трейд Коммодіті", я не бенефіціар, немає моїх представників в цій компанії", - підкреслив нардеп.

Нагадаємо, в жовтні суд заарештував майже 150 млн гривень компанії "Трейд Коммодіті", яка брала участь у корупційній схемі в Міноборони.

Як заявляв нардеп від БПП Мустафа Найєм, до схеми причетний бізнес-партнер нардепа Грановського, а саме Андрій Адамовський. Пізніше стало відомо, що він є інвестором "Трейд Коммодіті". Крім того, журналісти з'ясували, що дану компанію захищали юристи, пов'язані з Грановським.