ua en ru

Справа Савченко: суд розпочав розгляд апеляції на арешт нардепа

Справа Савченко: суд розпочав розгляд апеляції на арешт нардепа Фото: Надія Савченко (РБК-Україна)

Раніше суд арештував Савченко на два місяці

Апеляційний суд міста Києва сьогодні, 29 березня 2018 року, розпочав розгляд скарги сторони захисту на арешт нардепа Надії Савченко, передає кореспондент РБК-Україна.

Зал заповнений журналістами та активістами. Активісти скандують "Слава Україні", "Надії Волю". Під стінами суду та в коридорі перед залом засідань чергує Нацгвардія.

Зазначимо, 15 березня 2018 року генпрокурор Юрій Луценко, виступаючи у Верховній раді України, заявив, що у слідства є незаперечні докази того, що Савченко "особисто планувала, особисто вербувала, особисто давала вказівки" про те, як провести теракт в залі ВРУ. Пізніше в цей день Луценко вніс в Раду подання на зняття депутатської недоторканності, затримання і арешт Савченко.

Нагадаємо, Шевченківський районний суд Києва 23 березня обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою стосовно депутата Верховної ради України Надії Савченко, яку підозрюють в підготовці терактів. Так, суд визнав незаконним затримання Савченко, разом з тим, суд постановив заарештувати її терміном на 59 днів. В рамках судового засідання Савченко заявила, що з 23 березня, виходить на голодування. Крім того, виступаючи в суді, Савченко заявила, що "ДНР" і "ЛНР" не є терористичними організаціями, а справа проти неї є політично вмотивованою.