ua en ru

Справа Розенблата показала, що треба йти на перевибори і змінювати владу, - Рабінович

Справа Розенблата показала, що треба йти на перевибори і змінювати владу, - Рабінович Фото: Вадим Рабінович (facebook.com/vadymrabinovych)

Рабінович рекомендував правоохоронцям "звернути увагу" на Миколу Бояркіна

Народний депутат, лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович, коментуючи справу Розенблата, рекомендував правоохоронцям "звернути увагу" на в.о. голови Держгеонадр України Миколи Бояркіна. Про це він заявив в прямому ефірі телеканалу "112 Україна".

"У справах Розенблата та Полякова взяли дівчину-помічницю, хлопця-охоронця. Ви що, вірите в те, що саме вони розікрали країну? До уваги генерального прокурора: ви не чули, може бути, там в одному з епізодів просили "п'ять тисяч для Бояркіна"? Знаєте, хто такий цей Бояркін Микола? Це голова Держгеонадр України. Він-то їм все і роздавав. Тихо-тихо з'їхали повз Бояркіна. Будь ласка, поверніться і до Бояркіна. Дізнайтеся і розкажіть, як він розбазарює наші надра, як він отримує гроші, за що, у змові він з цією бандою. Прошу вважати це моїм офіційним депутатським зверненням", – заявив Рабінович.

За його словами, важливо судити за казнокрадство і крадіжку, а не за висловлювання фігурантів справи.

"Ці злодійкуваті пики вже довели нас до того, що люди взагалі перестають у щось вірити, дивуються: як ми цих бариг, дрібних жуків взагалі вибирали? Член правлячої коаліції називає країну "дебільною". Це обурює генпрокурора. А у мене ще питання: якщо інший фігурант справи не так називає країну, так що, йому можна красти? А якщо хтось гопак станцює, так що, можна взагалі країну розтягнути?", – заявив нардеп, водночас закликавши судити за казнокрадство і крадіжку, а не тільки оцінювати висловлювання фігурантів справи.

"Ця справа показала: "Народний фронт" рве генпрокурора за своїх, а БПП готовий здавати своїх. І ці люди розповідають, як жити. Треба йти на перевибори — і змінювати владу", — резюмував політик.