ua en ru

Справу "Роттердам+" втретє закрили. НАБУ оскаржить дії прокурора

Справу "Роттердам+" втретє закрили. НАБУ оскаржить дії прокурора Фото: НАБУ оскаржуватиме чергове закриття справи Роттердам+ (Віталій Носач, РБК-Україна)
Автор: Инна Собора

Прокурор Віталій Пономаренко втретє закрив справу "Роттердам+". Національне антикорупційне бюро оскаржить це рішення прокурору вищого рівня.

Зазначається, що попередні рішення прокурора Помаренка скасовувалися прокурором вищого рівня і судом, які погодилися з позицією детективів, що оцінку справі має надати суд.

Водночас, Пономаренко, на думку НАБУ, вдається до будь-яких дій, аби запобігти скеруванню справи до ВАКС.

"З огляду на очевидну заангажованість і необ’єктивність прокурора, Національне бюро закликає (генпрокурора, - ред.) Ірину Венедиктову розглянути це питання і замінити Віталія Пономаренка", - йдеться в заяві.

Сукупність зібраних доказів у провадженні, на переконання НАБУ, є достатньою для того, щоб саме суд визначив обґрунтованість звинувачень у завданні державним та громадським інтересам багатомільярдних збитків у зв’язку з прийняттям та застосуванням формули "Роттердам+".

"Про це ж свідчать, в тому числі рішення про скасування постанов Пономаренка про закриття кримінального провадження у зв’язку з їх незаконністю та необґрунтованістю", - додають в НАБУ.