ua en ru

Справу проти Януковича можуть закрити, якщо не внести зміни до КПК, - Матіос

Справу проти Януковича можуть закрити, якщо не внести зміни до КПК, - Матіос Фото: Анатолій Матіос заявив про ризик закриття справи проти Януковича

Матіос заявив про ризик закриття справи проти Януковича

Справу проти екс-президента України Віктора Януковича можуть закрити, якщо не внести зміни до Кримінально-процесуального кодексу України. Про це заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос в ефірі "112 Україна".

За словами Матіоса, 18 листопада президентові України Петру Порошенку було надіслано листа за його підписом, як заступника генерального прокурора, і слідчих, які розслідують економічний блок злочинів Януковича, з проханням невідкладно внести розроблені ГПУ зміни в КПК.

За словами Матіоса, згідно з діючими нормами КПК, граничний термін розслідувань злочинів становить 12 місяців. Таким чином, якщо до січня 2017 року слідчі не зберуть достатньо доказів, справу можуть закрити.

"Тому що, якщо не буде зібрано достатньої кількості доказів, прокурори будуть змушені протягом грудня-січня 2017 року прийняти процесуальні рішення про закриття кримінальних проваджень щодо членів злочинної організації, у створенні та управлінні якої підозрюється Янукович Віктор Федорович. У зв'язку з закінченням, передбаченого чинним КПК, граничного 12-місячного розслідування, яке проводив і вів департамент спеціальних розслідувань ГПУ", - розповів він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Матіос сподівається, що Янукович приїде в Україну 5 грудня.