ua en ru

Справа Пімахової: НАБУ провело обшуки у ще одного фігуранта

Справа Пімахової: НАБУ провело обшуки у ще одного фігуранта Фото: Діна Пімахова (facebook.com osce.odihr)

Під час обшуків детективи НАБУ вилучили мобільні телефони та записи про доступ до облікових записів ДМС

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) провели обшуки у ще одного фігуранта справи колишнього першого заступником голови Державної міграційної служби (ДМС) Діни Пімахової. Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, передає "Слово і Діло".

Також суд наклав арешт на вилучені під час обшуку речі. Зазначається, що обшуки відбулись ще 24 січня 2018 року, однак інформація про це з'явилась нещодавно.

Так, під час слідчих дій детективи НАБУ вилучили мобільні телефони Samsung та iPhone, три аркуші паперу з друкованими написами "ДМС України Головне управління ДМС України в місті Києві".

Було вилучено також чорнові записи на трьох аркушах інформації про доступ до облікових записів у електронних інформаційних системах або їхніх частинах. Детективи просили накласти арешт на вилучене майно, оскільки воно визнане речовим доказом.

Суд задовольнив клопотання НАБУ.

Нагадаємо, раніше детективи НАБУ провели обшуки у секретаря колишнього першого заступника голови ДМС Діни Пімахової у рамках кримінального провадження за фактом можливого отримання екс-чиновницею неправомірної вигоди в 1,8 тисячі доларів.

Раніше Кабінет міністрів України звільнив Діну Пімахову з посади першого заступника керівника Державної міграційної служби.