ua en ru

Справа Пашинського: суд зобов'язав ГПУ розслідувати можливе втручання радника Авакова

Справа Пашинського: суд зобов'язав ГПУ розслідувати можливе втручання радника Авакова Фото: Сергій Пашинський

Адвокати підстреленого нардепом Сергієм Пашинським чоловіка заявляють про вплив на слідство Антона Геращенка

Печерський районний суд Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру розслідувати можливий вплив народного депутата Антона Геращенка на слідство у справі нардепа Сергія Пашинського. Про це на своїй сторінці у Facebook написала адвокат потерпілого В'ячеслава Химикуса Марина Парінова.

"Печерський районний суд тільки що задовольнив нашу скаргу на бездіяльність ГПУ щодо невнесення до ЄРДР нашого заяви про вчинення злочину А. Геращенко і (спікером Головного управління Нацполиции Київської області, - ред.) Н. Жуковичем", - написала Парінова.

Печерский районный суд только что удовлетворил нашу жалобу на бездействие ГПУ относительно невнесения в ЕРДР нашего заяв...

Опубліковано Мариною Париновою 16 січня 2017 р.

За її словами, вказані особи, не чекаючи офіційних результатів слідства, звинуватили Химикуса у вчиненні злочину, що, на думку адвокатів, є порушенням ст. 343 Кримінального кодексу України.

Суд задовольнив клопотання сторони захисту Химикуса і зобов'язав Генпрокуратуру внести відомості щодо відкриття провадження до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Нагадаємо, 31 грудня 2016 року під Києвом п'яний чоловік скоїв напад на нардепа Пашинського.