ua en ru

Справа Охендовського готова для передання до суду, - НАБУ

Справа Охендовського готова для передання до суду, - НАБУ Фото: Артем Ситник (РБК-Україна)

Провадження щодо голови ЦВК призупинено до отримання відповіді на запит про міжнародну правову допомогу

Детективи Національного антикорупційного бюро вважають, що справа щодо голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Михайла Охендовського має достатньо доказів для передання її до суду. Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник у ефірі "5 каналу".

"На думку детективів антикорупційного бюро, на мою думку, справа щодо Центральної виборчої комісії має достатньо доказів для передачі до суду для розгляду по суті", - розповів Ситник.

Водночас, з його слів, було ухвалене рішення зупинити провадження до отримання відповіді на запит про міжнародну правову допомогу.

"Сподіваюся, що після отримання цієї відповіді буде рішення остаточно прийняте", - додав глава НАБУ.

Ситник повідомив, що крім Охендовського, у справі "чорної бухгалтерії", будуть й інші підозрювані.

"Ніхто не знає дійсних обсягів так званої "чорної бухгалтерії". Тобто в нас є певні документи, які були передані генералом СБУ Трєпаком: чи це там десята, чи сота частина цих "чорнових" записів, ми цього не знаємо... основна частина цих фактів розслідується в управління Горбатюка, і тому було прийнято рішення про об'єднання цих розслідувань. Тому, я думаю, що низка підозрюваних будуть реалізовані в цьому провадженні", - сказав він.

Нагадаємо, Європейський союз закликав Україну обрати новий склад Центральної виборчої комісії у рамках щорічного Діалогу з прав людини, який пройшов 13 червня.