ua en ru

Справа про вибух на АЗС в Переяслав-Хмельницькому, в результаті якого загинуло 6 осіб, передано до суду

Прокуратура завершила розслідування у кримінальній справі про вибух автозаправного комплексу "БРСМ-Нафта", який відбувся 22 квітня 2014 р. у Переяслав-Хмельницькому Київської області, і передала справу до суду.

Прокуратура завершила розслідування у кримінальній справі про вибух автозаправного комплексу "БРСМ-Нафта", який відбувся 22 квітня 2014 р. у Переяслав-Хмельницькому Київської області, і передала справу до суду. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що троє осіб з керівного складу двох підприємств порушили вимоги нормативно-правових актів при проектуванні, будівництві та експлуатації автозаправного комплексу. В результаті ці недоліки стали причиною розгерметизації трубопроводу, витоку газу і вибуху, в результаті якого 6 людей загинули, ще 7 отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості", - йдеться в повідомленні.

Дії обвинувачених кваліфіковані за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України, тобто службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки.

Крім того, з урахуванням отриманих доказів під час розслідування, підприємством, яке експлуатує АЗС, потерпілим відшкодовано матеріальну та моральну шкоду на суму понад 2,5 млн грн.

Нагадаємо, 22 квітня 2014 р. близько 9:00 стався вибух у приміщенні магазину АЗС "БРСМ-Нафта", яка розташована на 45 км траси "Бориспіль - Дніпропетровськ". Вибух повністю зруйнував адміністративне приміщення та магазин роздрібної торгівлі. В результаті інциденту шестеро людей загинули, ще шестеро отримали різні травми.