ua en ru

Справа про смерть композитора Івасюка кваліфікована за статтею умисне вбивство, - ГПУ

Справу про смерть відомого українського композитора і поета, автора пісні "Червона Рута" Володимира Івасюка кваліфіковано за статтею умисне вбивство.

Справу про смерть відомого українського композитора і поета, автора пісні "Червона Рута" Володимира Івасюка кваліфіковано за статтею умисне вбивство. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України (ГПУ).

Так, до Єдиного реєстру досудових розслідувань 12 червня 2014 р. внесено відомості про вчинення умисного вбивства Івасюка за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого п. 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України.

Як зазначають у прокуратурі, розслідування причин та обставин смерті композитора доручено досвідченим слідчим. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Генеральна прокуратура України.

Раніше стало відомо, що ГПУ відновила розслідування обставин смерті Івасюка.

Нагадаємо, 8 травня 1979 р. 30-річного Володимира Івасюка було знайдено мертвим у Брюховецькому лісі під Львовом, офіційною версією смерті назвали самогубство.

Органами прокуратури в 1979-1980 рр., а також упродовж 2009-2012 рр. проводилося досудове слідство у кримінальній справі за фактом смерті Івасюка, за результатами якого в листопаді 2012 р. справу було закрито за відсутністю складу злочину.