ua en ru

Справа про масові безладдя в Одесі 2 травня передали в апеляційний суд, - ЗМІ

Справа про масові безладдя в Одесі 2 травня передали в апеляційний суд, - ЗМІ
Справа про масові безладдя в Одесі 2 травня 2014 р. передали до апеляційного суду Одеської області для зміни підсудності.

Справа про масові безладдя в Одесі 2 травня 2014 р. передали до апеляційного суду Одеської області для зміни підсудності. Про це повідомив суддя Анатолій Дерус, передає "Думська".

У зв'язку з цим сьогодні не відбулось чергове засідання по справі учасників подій.

Зазначимо, цього виробництва проходять два десятки підсудних, половина з них перебуває під вартою. Всі вони - представники проросійських організацій.

Нагадаємо, в Одесі в травні 2014 р. сталися масові заворушення. В результаті зіткнень між ультрас футбольних клубів "Металіст" і "Чорноморець", проукраїнськими активістами, які проводили містом марш "За Єдність України", і 500 проросійськи налаштованими і організованими озброєними особами, які висловлювали гасла про федералізацію України, загинуло 48 і травмовано близько 250 осіб, вогнепальні поранення отримали 18 осіб, 6 з них - смертельні.

28 листопада Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт стосовно 21 особи, підозрюваного у масових заворушеннях в Одесі 2 травня.