ua en ru

Справа Януковича: у суді допитають свідка з окупованого Криму

Справа Януковича: у суді допитають свідка з окупованого Криму Фото: у справі Віктора Януковича допитаютьт свідка з Криму (УНІАН)

Свідка допитають у режимі відеоконференцзв'язку

В Оболонському районному суді Києва у рамках розгляду справи про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича у якості свідка допитають Оксану Медієву. Свідок проживає в окупованому Криму, передає кореспондент РБК-Україна.

Рішення про допит Медієвої ухвалив головуючий суддя Владислав Дев'ятко. Допит свідка відбудеться під час засідання 21 березня 2018 року за допомогою відеозв'язку.

"Суд постановив: допитати Медієву Оксану Олегівну шляхом відеоконференцзв'язку з міста Сімферополя, Автономна Республіка Крим, 21 березня 2018 року", - оголосив суддя Дев'ятко.

Відомо, що жінка нібито була пасажирською в автобусі, який начебто зупинили мітингувальники у Корсунь-Шевченківському (Черкаська область) 20 лютого 2014 року.

Нагадаємо, у суді по справі держради Віктора Януковича у вівторок, 6 березня, допитали свідка сторони захисту Андрія Черткова, старшого диспетчера "Украероруху" в Дніпрі. В ході надання свідчень він повідомив, що 22 лютого 2014 року заступив на чергування і за вказівкою Олександра Турчинова отримував команду про повернення двох вертольотів до Харкова. Також сьогодні у суді був допитаний колишній міністр закордонних справ Леонід Кожара. Заслухавши двох свідків Оболонський районний суд Києва переніс засідання у справі щодо держзради Януковича на 14 березня.

Раніше повідомлялося, що Оболонський районний суд Києва відмовив стороні захисту Януковича в задоволенні клопотання про повторний допит у якості свідка чинного глави держави Петра Порошенка.