ua en ru

Справа Януковича: суд почав допит Шуляка

Справа Януковича: суд почав допит Шуляка Фото: Станіслав Шуляк (УНІАН)

Справа Януковича розглядається в Оболонському райсуді Києва

Оболонський районний суд Києва продовжив розгляд справи про державну зраду екс-президента Віктора Януковича і приступив до допиту свідка захисту Станіслава Шуляка, колишнього командувача Внутрішніх військ МВС України. Про це в залі суду заявив суддя Владислав Дев'ятко, передає кореспондент РБК-Україна.

Відзначимо, на минулому засіданні суду протягом шести годин допитували свідка захисту Юрія Ільїна, екс-главу Генштабу Збройних сил України. На суді він повідомив про три телефонні розмови з Януковичем. До цього суд допитав нардепа Михайла Добкіна, який розповів про візит Януковича до Харкова перед втечею з країни.

Крім того, було озвучено висновок експертизи, яка встановила, що в російському пропагандистському фільмі "Крим. Шлях на Батьківщину" дійсно взяли участь президент РФ Володимир Путін, "глава Криму" Сергій Аксьонов, міністр оборони РФ Сергій Шойгу і командувач Чорноморського флоту РФ Олександр Вітко.

Януковича звинувачують у державній зраді, пособництві з метою зміни меж території і державного кордону України, пособництві у веденні агресивної війни.

Нагадаємо, раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що суд щодо держзради Януковича знаходиться на фінальній стадії.