ua en ru

Справа Януковича: почався допит Добкіна

Справа Януковича: почався допит Добкіна Ілюстративне фото: Янукович і Добкін (kharkivoda.gov.ua) П

В Оболонському районному суді Києва почався допит

В Оболонському районному суді Києва у справі про державну зраду колишнього президента Віктора Януковича сьогодні, 18 квітня, розпочався допит Михайла Добкіна. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Добкін розповів, що 22 лютого 2014 року Янукович здійснив робочий візит у Харків. Сам Добкін забезпечував візит колишнього президента. У ході візиту Янукович відвідав підприємства міста і провів офіційні зустрічі.

"Під час перебування Януковича в місті я неодноразово отримував погрози", - розповів Добкін.

Крім того, він розповів, що в 2014 році в Харкові була спокійна обстановка, а мітинги були в інших регіонах України. За словами Добкіна, в той час була інформація, що в місто їдуть радикально налаштовані громадяни.

Нагадаємо, вчора допит Добкіна підтвердив адвокат Януковича Віталій Сердюк. 6 березня були допитані свідки з боку захисту: Андрій Чертков і Леонід Кожара.

Суд планував проводити судові дебати по справі 18 і 19 квітня. Однак через неявку адвокатів на минулі засідання дата дебатів була перенесена. Так, адвокати стверджували, що відбували у відрядженні в РФ для вручення повісток на допит свідків. Суддя Дев'ятко зазначав, що в цілому адвокати зірвали вже 11 засідань.

Зазначимо, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 ("Державна зрада"), ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 110 ("Пособництво в умисні дії, вчинені з метою зміни меж території та державного кордону України"), ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 437 ("Пособництво у веденні агресивної війни") Кримінального кодексу України.