ua en ru

Справа Януковича: адвоката госпіталізували, засідання відклали

Справа Януковича: адвоката госпіталізували, засідання відклали Фото: суд по Януковичу (РБК-Україна)

Олександр Байдик знов не з’явився до суду

Оболонський райсуд Києва відклав розгляд справи про держзраду екс-президент Віктора Януковича, оскільки адвокат Олександр Байдик не прибув до зали суду. Про це заявив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, передає кореспондент РБК-Україна.

"До суду не прибув захисник Байдик. Він передав довідку, що вчора після засідання він госпіталізувався до лікарні на швидкій медичній допомозі. Суд не буде оголошувати діагноз. На завтра у нас запланований виступ в судових дебатах захисника Горошинського. Враховуючи викладене, суд оголошує перерву до завтра до 10 години", - сказав суддя Девятко.

Зазначимо, суммарно Байдик читав промову 34 години. Вчора він зачитав заяву Віктора Януковича, де екс-президент викладає власне бачення подій періоду, в який він втікав з України.

За словами адвоката, у березні минулого року начебто була подана заява самим Януковичем про злочини активістів Революції Гідності.

В цій заяві йдеться про те, що в Україні нібито був розроблений і реалізований план збройного захоплення влади. Янукович вказав у заяві, що активісти мали на меті його вбити, а потім прийти до влади.

Окрім того, адвокат стверджує, що Янукович всіляко намагався знайти спосіб мирного врегулювання ситуації у 2014 році. За версією захисту, Янукович у лютому 2014 року нібито мав ряд зустрічей із міністрами Польщі, Франції та Німеччини, а також, як наголошує Байдик, з віце-президентом США. Однак адвокат не заперечує, що Янукович вів переговори і з Володимиром Путіним.

Нагадаємо, 18 вересня суддя Владислав Дев'ятко визначив дати наступних засідань: 14:00 1 жовтня, 10:00 2 жовтня, 11:00 3 жовтня, 10:00 4 жовтня. А також 10:00 5 жовтня, 10:00 8 жовтня, 10:00 10 жовтня.

24 вересня Януковичу призначили час явки до суду у справі про держзраду. Головуючий у даній справі суддя Владислав Дев'ятко зазначив, що крайній термін явки на судове засідання - 10:00 година 12 жовтня 2018 року.