ua en ru

Справа Нємцова: стали відомі подробиці алібі одного з фігурантів

Справа Нємцова: стали відомі подробиці алібі одного з фігурантів Фото: Борис Нємцов

Вчора захисників Ескерханова викликали в Слідчий комітет

Через п'ять місяців після вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова Слідчий комітет Росії вирішив перевірити алібі одного з підозрюваних - колишнього міліціонера Тамерлана Ескерханова. Виявилося, що в той час, коли обвинувачений, за версією слідства, стежив за ймовірною жертвою, Ескерханов перебував у нічних клубах, допомагав на будівництві, їв і просто спав, передає Коммерсанть.

Як наголошується, що захист колишнього співробітника Щелковського РВВС Ескерханова кілька разів клопотав перед ГСУ СКР про перевірку наявного у нього алібі. Так, вчора його захисників викликали в Слідчий комітет, де обвинуваченого вирішили допитати за фактами, що свідчить, за версією його адвокатів, про непричетність до гучного вбивства. Саме ж слідство вважає, що Тамерлан Ескерханов надавав пособництво виконавцям вбивства. Спочатку стежив за опозиціонером, а потім допоміг дістатися передбачуваним кілерам до аеропорту Внуково, звідки вони вилетіли в Чечню.

Нагадаємо, раніше у слідства у справі про вбивство Бориса Нємцова обірвалися відразу кілька перспективних напрямків роботи. Одна з біологічних експертиз вказала на відсутність слідів обвинувачених в машині, якою користувалися вбивці, а інша не підтвердила їх участі в тренувальних стрільбах, що проводилися в підмосковному лісі незадовго до вбивства.