ua en ru

Справа Нємцова: з'явилася згадка про сенатора від Чечні Геремєєва

Справа Нємцова: з'явилася згадка про сенатора від Чечні Геремєєва Фото: Борис Нємцов

Слідчі допитали банкіра Петра Чувіліна

Слідчі по справах про вбивство російського опозиційного політика Бориса Нємцова, Руслана Ямадаєва і замах на Олександра Антонова допитали банкіра Петра Чувіліна. Після допиту в гучних справах з'явилася згадка про сенатора Сулеймана Геремєєва, передає Росбалт з посиланням на джерело.

Як зазначається, допит Чувіліна відбувся в СІЗО, де він зараз знаходиться за звинуваченням у шахрайстві.

"На відміну від попередніх допитів, Чувілін був більш відвертий зі слідчими", - розповів співрозмовник агентства.

Він відмовився оголосити всі подробиці, однак зазначив, що в свідченнях Чувіліна згадувалися сенатор Сулейман Геремєєв і депутат Держдуми РФ Адам Делімханов.

Крім того, після бесіди з банкіром слідство змогло отримати фотографії, на яких Чувілін зображений разом з Геремєєвим, Делімхановим і рядом інших чиновників з Чечні.

На думку джерело, допит Чувіліна безпосередньо пов'язаний з "справою Нємцова". У матеріалах про вбивство Ямадаєва і замах на Антонова є інформація про те, що виконавці цих злочинів зідзвонювалися з одним високопоставленим представником Чечні. З цим же представником республіки напередодні вбивства Нємцова спілкувався Руслан Геремєєв - фігурант справи про розстріл політика. Чувілін, у якого був фінансовий конфлікт з Олександром Антоновим, довгі роки підтримував стосунки з низкою чиновників з Чечні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що після нових опитувань свідків та інших слідчих дій у бригади по розслідуванню вбивства Бориса Нємцова вже немає достатніх підстав підозрювати колишнього бійця чеченського батальйону "Північ" Руслана Геремєєва в причетності до вбивства.