ua en ru

Справа Насірова переходить виключно в політичну площину, - експерт

Справа Насірова переходить виключно в політичну площину, - експерт Фото: Роман Насіров

На думку Карасьова, справа Насірова вже вийшла за межі юриспруденції

Кримінальне провадження щодо відстороненого від посади голови Державної фіскальної служби (ДФС) Романа Насірова вже вийшло за межі юриспруденції і стало політичним. Про це заявив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов на прес-конференції, передають ЗМІ.

"Показовий урок боротьби з корупцією не вийшов. Тепер адвокати Романа Насірова, про що вони вже заявили, будуть оскаржувати рішення в Європейському суді з прав людини. Тому що підозрюваного то відпускали, то блокували в будівлі суду. То визнавали, що підозрюваний хворий, то не визнавали цього", - заявив експерт.

За словами Карасьова, тепер всі порушення з боку антикорупційних органів будуть "грати проти України в судах ЄС".

"Як бачимо, говорити про професійну роботу органів не доводиться, тому справа переходить виключно в політичну площину", - додав він.

Нагадаємо, раніше адвокат Насірова Андрій Кузьменко заявив журналістам після закінчення судового засідання, що захист вважає рішення суду незаконними і буде відстоювати позицію у судових інстанціях України та Європейського суду з прав людини.

Окрім того, народний депутат Борислав Береза у своєму блозі припустив, що якщо адвокати Насірова виграють європейські суди через порушення, які були допущені представниками Національного антикорупційного бюро України під час судового засідання, то державі Україна доведеться фінансово компенсувати ці порушення. Зокрема, мова йшла про порушення під час вручення підозри після 22.00 і тримання підозрюваного в клітці в будівлі суду.