ua en ru

Справа Манафорта не вплине на відносини України та США, - посол

Справа Манафорта не вплине на відносини України та США, - посол Фото: Пол Манафорт (youtube.com/Wochit Politics)

США розуміють, що ситуація співпраці з Манафортом склалась під час режиму колишнього президента Януковича

Судовий процес у США над Полом Манафортом, екс-керівником передвиборної кампанії Дональда Трампа, не матиме негативних наслідків для взаємовідносин США з Україною. Про повідомив надзвичайний та повноважний посол України в США Валерій Чалий під час прес-конференції щодо стратегічного партнерства між країнами, передає кореспондент РБК-Україна.

Чалий додав, що Україна моніторить ситуацію в США на предмет згадок про Україну.

"Стосовно судових процесів, які йдуть у Сполучених Штатах….різних судових процесів.. про втручання Росії у вибори США і т.д. Це виключно внутрішня політики США. Я, як посол, туди не втручаюсь. Ми моніторимо, коли з'являється слово "Україна"…Зараз йде процес по нелегальному використанню коштів, в тому числі по Манафорту. Як це впливає на наші двосторонні відносини. Якщо наші політики не будуть намагатись використати Вашингтон для своїх політичних боїв з використанням цієї тематики, то воно негативно не вплине", - повідомив Чалий.

Він додав, що США розуміють, що ситуація співпраці з Манафортом склалась під час режиму колишнього президента Януковича.

"У свій час ми звернулись до СNN з проханням (зазначати у інформації щодо справи Манафорта, - ред.), що мова йде про минулий режим. Тому якщо зараз, якщо ви подивитесь американські канали, вони завжди роблять поправку: "При колишньому президенті України Вікторі Януковичі". Це сприймається все таки, як колишній період", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що американський політтехнолог Пол Манафорт отримав у 2016-17 роках кредит на суму понад 16 млн доларів від банку Federal Savings Bank в обмін на допомогу в отриманні посади в уряді президента США Дональда Трампа керівнику цього банку.