ua en ru

Екс-заступника Лавриновича хочуть внести в міжнародний розшук

Екс-заступника Лавриновича хочуть внести в міжнародний розшук Фото: Володимир Богатир (facebook.com/politua-info)

Прокуратура розглядає змову Януковича, Лавриновича і Богатиря

Екс-заступника колишнього міністра юстиції України Олександра Лавриновича - Володимира Богатиря - хочуть внести в міжнародний розшук. Про це в коментарі РБК-Україна повідомив Яніс Симонов, прокурор у справі Лавриновича.

Зокрема, суд заочно обрав Богатирю запобіжний захід.

"Слідчий виніс постанову про міжнародний розшук Богатиря. Він (Богатир, - ред.) поставив два підписи на потрібних документах, знаючи, що Верховна рада не ухвалювала відповідного рішення", - сказав прокурор.

Симонов також додав, що в обвинувальному акті вказано, в який спосіб було здійснено злочин. Сторона обвинувачення у справі Лавриновича хоче допитати близько 100 свідків.

"Ми інкримінуємо змову Януковича, Лавриновича та Богатиря", - додав прокурор.

Зазначимо, вісім років тому - у 2010 році Конституційний Суд України (КСУ) повернув державу до президентсько-парламентської форми правління, чим розширив повноваження тодішнього президента Віктора Януковича.

Нагадаємо, сьогодні, 17 жовтя 2018 року, у Подільському райсуді Києва розпочали розгляд по суті справи екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича, якого обвинувачують у державному перевороті.

Додамо, що екс-президента України Віктора Януковича у справі про державну зраду викликали виступити з останнім словом в Оболонському районному суді Києва по справі про держзраду 23 жовтня 2018 року.