ua en ru

Справу про розтрату "кіотських" коштів майже завершено, - Ситник

Справу про розтрату "кіотських" коштів майже завершено, - Ситник Фото: Артем Ситник розповів, коли завершиться "кіотська справа"

Найближчим часом матеріали передадуть до суду

Національне антикорупційне бюро України (НАБ) завершує розслідування справи про замах на розтрату 480 млн гривень, які Україна отримала за Кіотським протоколом. Про це директор НАБ Артем Ситник повідомив в ефірі "5 каналу".

"Ця справа якраз закінчується. Вона була б закінчена набагато раніше, але: ми плануємо заходи, тут публічно заявляється, що є намір викрасти півмільярда гривень, - і відразу всі фігуранти скидають телефони, скидають документи. І ми починаємо це все поновлювати, і це відповідно займає певний час", - розповів Ситник.


Він також повідомив, що є вже ряд затриманих і взятих під варту фігурантів "кіотської справи", а також низка фігурантів щодо яких найближчим часом буде ухвалене рішення і справу буде передано до суду.

Нагадаємо, у середу, 1 червня, в Старобільську Луганської області детективи Національного антикорупційного бюро України затримали другого підозрюваного в замаху на розтрату 480 мільйонів гривень, отриманих Україною за Кіотським протоколом.