ua en ru

Справа Бубенчика: суд розпочав засідання щодо обрання запобіжного заходу

Справа Бубенчика: суд розпочав засідання щодо обрання запобіжного заходу Фото: Іван Бубенчик

У суді в Бубенчика двоє захисників

Печерський районний суд Києва у вівторок, 24 квітня, розпочав судове засідання щодо обрання запобіжного заходу Івану Бубенчику - учаснику Євромайдану, котрого підозрюють у причетності до вбивства службовців спецпідрозділу "Беркут". Про це із залу суду повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Справу розглядає суддя Олексій Соколов. Також у засіданні беруть участь захисники: Леся Кляровська та Ігор Коржук, а також сам Іван Бубенчик та прокурор Анжела Стрижевська.

Справа Бубенчика: суд розпочав засідання щодо обрання запобіжного заходуСправа Бубенчика: суд розпочав засідання щодо обрання запобіжного заходуСправа Бубенчика: суд розпочав засідання щодо обрання запобіжного заходу

Фото: суд про справі Бубенчика (РБК-Україна)

Раніше, Генеральна прокуратура України (ГПУ) подала до Печерського суду Києва клопотання про обрання запобіжного заходу Івану Бубенчику. Печерський суд 5 квітня задовольнив клопотання прокурора про відкликання клопотання на обрання запобіжного заходу для Івана Бубенчика. Також суд відхилив попереднє клопотання про обрання запобіжного заходу.

Третього квітня повідомлялося, що Бубенчику оголошено підозру. У той же час, дізнавшись про це, спікер парламенту Андрій Парубій зустрівся з генеральним прокурором України Юрієм Луценком і зажадав роз'яснень причин затримання.

Нагадаємо, як заявив один з адвокатів Бубенчика, на його думку прокуратура не буде просити про утримування підозрюваного під вартою.