ua en ru

Справа Бубенчика: прокурор відкликав клопотання про обрання запобіжного заходу

Справа Бубенчика: прокурор відкликав клопотання про обрання запобіжного заходу Фото: суд у справі Бубенчика (РБК-Україна)

Печерський районний суд Києва сьогодні почав обирати запобіжний захід для Бубонця

Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання прокурора про відкликання клопотання про обрання запобіжного заходу для Івана Бубенчика - учасника Евромайдана, якого підозрюють у причетності до вбивства співробітників "Беркут". Про це суддя В'ячеслав Підпалий заявив в залі суду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Суддя розглянув заяву прокурора.. Заява прокурора про відкликання клопотання про обрання утримання під вартою задовольнити", - повідомив суддя.

Також суд відхилив попереднє клопотання про обрання запобіжного заходу.

Так, прокурор у справі Івана Бубенчика - учасника Евромайдана, якого підозрюють у причетності до вбивства співробітників "Беркут", запросив захист для вручення підозри на 17:00.

"В даний час є розуміння, що це клопотання (про обрання запобіжного заходу, - ред.) необхідно відкликати. Клопотання про відкликання старої підозри. Я хочу запросити на захист 17:00 для вручення підозри", - сказала прокурор.

Таким чином, є намір перекваліфікувати справу.

"Вважаю, що кваліфікація, яка була вказана в старій підозрі недостатньо обгрунтована", - заявила прокурор.

Сьогодні, 5 квітня, Печерський районний суд Києва почав обирати запобіжний захід для Бубенчика. Зазначимо, що зал засідання заповнений журналістами та активістами, біля будівлі чергують офіцери Національної гвардії.

Нагадаємо, раніше 3 квітня, повідомлялося, що Бубенчику оголошено підозру. У той же час, дізнавшись про це, спікер парламенту Андрій Парубій зустрівся з генеральним прокурором України Юрієм Луценком і зажадав роз'яснень причин затримання.

У ході зустрічі була досягнута домовленість про те, що на письмовий запит від імені ВРУ генеральний прокурор дасть відповідь до кінця сьогоднішнього дня, 4 квітня. У свою чергу, Луценко заявив, що не згоден з кваліфікацією справи, яку привласнили прокурори стосовно Бубенчика, а також про зміну складу державних обвинувачів у суді.