ua en ru

Справа Бубенчика: у новій підозрі може залишитися стаття про незаконне носіння зброї

Справа Бубенчика: у новій підозрі може залишитися стаття про незаконне носіння зброї Фото: суд по справі Бубенчика (РБК-Україна)

Суд задовольнив клопотання прокурора про відкликання клопотання про обрання запобіжного заходу

Адвокат по справі Івана Бубенчика вважає, що в новій підозрі може залишитися стаття про незаконне носіння зброї. Про це після засідання Печерського районного суду Києва розповів адвокат Бубенчика Ігор Коржу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Був обов'язок у прокурора, який здійснював нагляд закрити справу. Замість цього тривало розслідування. Таким чином, є безліч процесуальних порушень. Рішення про повернення клопотання було очікуваним. Я вважаю це серйозним порушенням. Я не виключаю, що ми будемо подавати документи і перевіряти ці порушення, про які ми говорили. Додаткова кваліфікація то 348 стаття. Я думаю, там залишилася стаття 263 про незаконне носіння зброї, думаю, вона і залишиться у новій підозрі. Якщо буде зміна підозри, то це буде незаконно. Я думаю, що право прокуратури подати клопотання про призначення судового засідання. Терміни вони не обмежать. Думаю, вони дадуть суддям відпочити. Підзахисний не знаходиться під вартою", - сказав адвокат.

Разом з тим, начальник Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк в коментарі РБК-Україна повідомив, що така дія прокуратури не була погоджена.

"Це свавілля над департаментом. Генпрокурор і його заступник не узгоджували цю позицію з прокурором і слідчим, і вона суперечить нашій позиції", - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні суд задовольнив клопотання прокурора про відкликання клопотання про обрання запобіжного заходу для Бубенчика.