ua en ru

Dell має намір придбати постачальника послуг по управлінню даними Compellent за 960 млн доларів

Провідний американський виробник персональних комп'ютерів Dell і IT-компанія Compellent Technologies, яка розробляє технології зберігання і відновлення інформації та управління даними, підписали угоду, що зобов'язує, згідно з якою Dell придбає бізнес Compellent. Про це повідомляється в опублікованому сьогодні спільному прес-релізі компаній, передає РБК. За умовами угоди, Dell викупить всі акції Compellent, що знаходяться в обігу, заплативши за кожну 27,75 дол. готівкою. Таким чином Dell оцінює Compellent приблизно в 960 млн дол. Транзакція вимагає схвалення акціонерів Compellent. Угода повинна завершитися на початку 2011 р., повідомили сторони.
Компанія Compellent Technologies розробляє і поставляє корпоративні системи зберігання даних, реалізує технології обслуговування даних, які повністю автоматизують багаторівневу структуру збереження даних в електронному сховищі. Акції компанії торгуються на Нью-Йоркській фондовій біржі.
Dell Inc. - третій за величиною в світі виробник персональних комп'ютерів. Устаткування, вироблене Dell, включає сервери, системи зберігання даних, робочі станції, мережеве устаткування, персональні комп'ютери, ноутбуки і КПК, принтери, багатофункціональні пристрої, монітори, проектори, телевізори. Виробничі потужності компанії знаходяться в містах Остіні, Нашвіллі (штат Теннессі, США), Ельдорадо до Сул (Бразилія), Лімерику (Ірландія), Пінанге (Малайзія) і Сямині (Китай). Генеральним директором Dell Inc. є її засновник Майкл Делл. Компанія входить у розрахункову базу індексу Nasdaq.