ua en ru

Делегація Ради вилетіла до Брюсселя на українську тиждень в Європарламенті

Делегація Ради вилетіла до Брюсселя на українську тиждень в Європарламенті Фото: Володимир Гройсман очолив парламентську делегацію, яка відвідає Бельгію і Нідерланди

Також делегація відвідає Нідерланди в середині тижня

Делегація Верховної Ради України на чолі зі спікером Володимиром Гройсманом вилетіла до Брюсселя, щоб взяти участь в українському тижні в Європарламенті. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Апарату Ради.

Повідомляється, що в делегацію Ради увійшли також лідери фракцій, голови комітетів та інші нардепи. У Брюсселі з 28 лютого по 2 березня пройде "Український тиждень", в рамках якого відбудеться конференція високого рівня Європарламенту і Верховної Ради України та засідання Бюро парламентського комітету асоціації.

У ході візиту заплановані зустрічі Гройсмана з керівником Місії з оцінки потреб Петом Коксом, заступником генсекретаря НАТО Александером Вершбоу, президентом Європарламенту Мартіном Шульцем, віце-президентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом.

За результатами дискусій планується підписання Угоди про співпрацю у адміністративній сфері між Загальним секретаріатом Європейського парламенту та Апаратом Верховної Ради України.

За словами Гройсмана, делегація представить в Європарламенті покроковий план реформування Верховної Ради.

Вилітаю у Брюссель, де завтра розпочинається Український тиждень в Європейському парламенті. На ньому ми презентуємо покроковий план реформування Верховної Ради. #UAweekInEP

Опубликовано Volodymyr Groysman 28 февраля 2016 г.

Крім того, 2-3 березня Гройсман планує зустрітися з головою Нижньої палати парламенту Нідерландів і першим віце-президентом Верхньої палати (Сенату) парламенту, прем'єр-міністром, а також з членами комітетів у закордонних справах Нижньої і Верхньої палати (Сенату).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ЄС не задоволені виконанням Україною зобов'язань в рамках переходу до безвізового режиму.