ua en ru

В ЄС не задоволені виконанням Україною зобов'язань в рамках переходу до безвізового режиму

В ЄС не задоволені виконанням Україною зобов'язань в рамках переходу до безвізового режиму Фото: ЄС

В ЄС не вважають, що Україна виконала всі законодавчі зобов'язання

В Євросоюзі незадоволені виконанням Україною всіх законодавчих зобов'язань в рамках переходу до безвізового режиму у 2016 році. Про це написав народний депутат Сергій Лещенко у Facebook після зустрічі з дипломатами відомства ЄС в Брюсселі.

"Якщо точно, то Україна виконала три з п'яти вимог для переходу до прийняття відповідного рішення. ЄС відносить прийняття поправок до закону минулого тижня, але 1) ЄС не зараховує закон про декларування, за яким кримінальна відповідальність вводиться тільки з 2017 року; 2) ЄС чекає формування Національного агентства запобігання корупції", - написав Лещенко.

Він підкреслив, що якщо Україна хоче скасувати візи влітку 2016 року, вона в найближчі тижні повинна поправити закон про декларування, повернувши кримінальну відповідальність за брехню в декларації вже в цьому році, а також обрати трьох членів НАПК.

"Проблема в тому, що в одному пакеті з Україною щодо скасування віз знаходиться Грузія, яка вже багато місяців тому виконала всі вимоги ЄС і чекає аналогічні кроки України. Кілька тижнів тому президент Єврокомісії Юнкер пообіцяв прем'єр-міністру Грузії, що якщо Україна не виконає всі додаткові вимоги в найближчі тижні, україно-грузинський пакет буде розірвано",- додав Лещенко.

Новини з Брюсселю після зустрічі з високопосадовими представниками дипломатичного відомства ЄС:Євросоюз не вважає, що ...

Опубліковано Сергій Лещенко 24 лютого 2016 р.

Нагадаємо, голова Верховної Ради України Володимир Гройсаман підписав пакет законів, необхідних для лібералізації безвізового режиму, і направив на підпис президенту Петру Порошенку.