ua en ru

Делегація ООН з протидії тортурам може повернутися в Україну у вересні

Делегація ООН з протидії тортурам може повернутися в Україну у вересні Фото: голова підкомітету ООН з протидії тортурам Малкольм Еванс

Місія ООН повернеться в Україну у разі сприяння СБУ

Підкомітет Організації об'єднаних націй (ООН) з протидії тортурам може повернутися до роботи в Україні у вересні 2016 року. Про це йдеться в повідомленні на сайті підкомітету.

Повідомляється, що повернення делегації ООН в Україну обговорювалося на зустрічі депутата Європарламенту Ребекки Хармс з уповноваженим Верховної Ради Валерією Лутковською та головою парламентського комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Григорієм Немирею.


"Підкомітет ООН з попередження тортур, можливо, продовжить роботу в Україні у вересні, яка раніше була перерванп через перешкоди з боку СБУ", - йдеться в повідомленні.

Також у повідомленні наголошується, що раніше Лутковська та Немиря звернулися в Мін'юст із закликом забезпечити візит підкомітету і запросити його представників. За словами заступника голови Мін'юсту Наталії Севостьянової, рішення підкомітету очікується в найближчі дні.

Відзначимо, в травні голова СБУ Василь Грицак пояснив відмову в допуску місії ООН в Маріуполь та Краматорськ тим, що там не утримуються затримані в ході конфлікту на Донбасі. Однак за словами Севостьянової, СБУ заборонила делегації ООН відвідувати ці міста через те, що у складі місії був громадянин РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ і ООН посилять співпрацю для висвітлення ситуації з правами людини.