ua en ru

Делегація КНДР у Пхенчхані в останній момент скасувала зустріч з віце-президентом США

Делегація КНДР у Пхенчхані в останній момент скасувала зустріч з віце-президентом США Фото: США і КНДР (колаж РБК-Україна)

Пенс засудив факти порушення прав людини в Північній Кореї і оголосив про запровадження нових санкцій проти Пхеньяна

Віце-президент США Майк Пенс мав зустрітися з офіційними особами з Північної Кореї, у тому числі з сестрою лідера КНДР Кім Е Чжон під час зимових Олімпійських ігор у Пхенчхані, однак вони в останній момент скасували зустріч. Про це повідомив голова апарату віце-президента Нік Аєрс, передає Reuters.

З його слів, КНДР запланувала зустріч "в надії на те, що віце-президент пом'якшить своє послання, після якого вони змогли б просувати пропаганду під час Олімпіади".

Але після того, як Пенс засудив факти порушення прав людини в Північній Кореї і оголосив про запровадження нових економічних санкцій проти Пхеньяна, "вони (делегація) відмовилися від зустрічі або, можливо, ніколи по-справжньому не були зацікавлені в тому, щоб сісти за стіл переговорів"

У Держдепі США заявили, що Пенс хотів використати зустріч з представниками КНДР для того, щоб "змусити Північну Корею відмовитися від своїх балістичних ракет і ядерної програми"

"Ми шкодуємо про те, що не змогли скористатися цією можливістю", – повідомила офіційний представник Держдепу Гізер Ноєрт.

Нагадаємо, раніше голова Південної Кореї Мун Чже Ін заявив, що Північна і Південна Кореї повинні спробувати створити умови, за яких візит голови Південної Кореї Мун Чже Іна в КНДР був би можливий.