ua en ru

Делегація ЄС схвалює юридичну модернізацію ринку електроенергії України, - Євросоюз

Делегація Євросоюзу в Україні підтримує ухвалення закону "Про засади функціонування ринку електроенергії України". Про це заявив прес-аташе представництва Євросоюзу в Україні Давид Стулік.

"Прийняття цього закону - нагальна вимога енергоспівтовариства. Тому його швидке схвалення має стати важливим кроком на шляху імплементації угоди про асоціацію Україна-ЄС", - сказав Стулік.

У той же час, вважає Стулік, після прийняття цього закону Україні належить ще багато роботи по впровадженню всіх вимог енергоспівтовариства в енергетиці.

Оцінили зусилля українських законодавців по створенню в Україні європейської моделі ринку енергетики і у Світовому банку. Про це повідомив фахівець з впровадження проектів з енергетики та інфраструктури Світового банку у справах України, Білорусії та Молдови Дмитро Глазков.

Глазков вважає, що швидке схвалення проекту закону буде для України великим кроком вперед на шляху створення нової моделі конкурентного ринку електроенергії. "Цей законопроект стане основою для забезпечення подальшого реформування ринку електроенергії України", - сказав він.

Як повідомлялося, 15 жовтня 2013 р. комітет Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки одноголосно підтримав законопроект №0916 "Про засади функціонування ринку електроенергії України". Крім того, його прийняття схвалили енергоспівтовариство, Антимонопольний комітет, Міністерство енергетики та вугільної промисловості, МЕРТ і Мінфін.

На цьому тижні законопроект має розглянути парламент.