ua en ru

У справі Нємцова знайшли нових підозрюваних

У справі Нємцова знайшли нових підозрюваних Фото: Борис Нємцов

Раніше слідчі органи Росії заявили, що вважають вбивство Нємцова розкритим

Слідчий комітет Російської Федерації (РФ) встановив причетність до вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова кількох людей, яким поки що не пред'явлено звинувачення. Про це передає РБК з посиланням на клопотання адвокатів Вадима Прохорова і Ольги Михайлової, що представляють інтереси дочки політика Жанни Нємцової.

Так, в документі, який є в розпорядженні РБК, з посиланням на матеріали справи сказано, що співробітники СКР вважають причетним до вбивства політика офіцера батальйону внутрішніх військ МВС "Север" Руслана Геремеева, якого адвокати називають організатором вбивства, і його брата Артура.


Згідно з випискою з Росреестра Артур Геремеев є власником однієї з фігуруючих у матеріалах справи квартир у будинку № 46 по вулиці Віялова. Саме там, за даними СКР, жили передбачувані вбивці.

Крім того, у клопотанні як причетних до вбивства Нємцова осіб вказані командир батальйону внутрішніх військ МВС "Север" Алібек Делімханов, співробітник МВС Чеченської Республіки Асланбек Хатаєв і Шамхан Тазабаев (людина з таким ім'ям займає посаду заступника директора Ленінського районного комплексного центру соціального обслуговування населення Чечні), а також родичі Руслана Геремеева - сенатора від Чечні Сулейман Геремеев і начальник РВВС за Шелковскому району Чечні Ваха Геремєєв. Раніше адвокати наполягали на допиті Сулеймана і Вахи Геремеевых.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США внесли резолюцію, в якій закликали Білий дім чинити тиск на російську владу з метою притягти до відповідальності винних у вбивстві Бориса Нємцова.