ua en ru

Я все роблю для того, щоб миротворці були на Донбасі, - Порошенко

Я все роблю для того, щоб миротворці були на Донбасі, - Порошенко Фото: Петро Порошенко в Авдіївці (прес-служба АПУ)

Президент пообіцяв робити все від нього залежне, щоб нарешті в Україну прийшов мир

Президент Петро Порошенко заявив, що робить усе від нього залежне, щоб на Донбасі з'явилися миротворці ООН, які забезпечили б мир у цьому окупованому Росією регіоні. Про це він сказав під час візиту до Авдіївки Донецької області 22 жовтня 2017 року, повідомляє прес-служба глави держави.

"Я буду робити все від мене залежне, щоб нарешті на українську землю прийшов мир. Мир, якого конче потребує Україна", - пообіцяв президент.

Він зазначив, що необхідно зробити все для того, щоб примусити агресора вивести окупаційні війська, забрати зброю, артилерію і військову техніку, роззброїти незаконні формування та дати українським військам вийти на кордон.

Порошенко нагадав, що у 2015 році виступив із пропозицією щодо миротворців ООН на Донбасі. Він підкреслив, що у 2017 році абсолютна більшість країн ООН Україну підтримують.

"Я все роблю для того, щоб миротворці були на Донбасі. І це означає, що на Донбасі припинять стріляти. Це означає, що ми з вами спільними зусиллями принесли мир на Донбас", - сказав глава держави.

За його словами, миротворці зможуть узяти під контроль і неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону, щоб знову не заходили війська, не завозились боєприпаси, танки.

"Щоб авторитет ООН і сила Ради безпеки ООН гарантували нам, що люди зі зброєю більше не будуть обстрілювати ні українських воїнів, ні українських цивільних", - зазначив президент.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко заявляв, що проти воїна української армії виявилися неефективними російська пропаганда і технології гібридної війни.